Stručný popis: bylina s hladkou lodyhou v horní polovině větvenou, listy v dolní části jednoduše zpeřené, dlouze řapíkaté, čepel v obrysu úzce eliptická, často trojdílná a na okraji zubatá, listy v horní polovině dělené v čárkovité úkrojky
Použití: v suchém i čerstvém stavu (kuchyňské koření), povzbuzuje činnost žaludku a střev, proti střevním parazitům, pro posílení slinivky břišní a nervů
Doba výsadby: rostliny pěstované v květináči se vysazují celou vegetační sezónu
Stanoviště: plné slunce
Půda: úrodná, dobře propustná, hlinitá až hlinitopísčitá
Zálivka: mírná
Výška (cm): 70
Květy: bílé nebo narůžovělé, VI.–VIII.
Plody: dvounažka
Řez: sklizeň částí listů dle potřeby
Odolnost k mrazům: není odolná
Vytrvalost: jednoletá